مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان: اقامتگاه بوم گردی پوریعقوب خواف تا چند ماه دیگررزرو شده است
به گزارش خواف نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: تمرکزسرمایه گذاری درمشهد مبتنی برنیازسنجی و امکان سنجی نبوده است ؛ با وجود اینکه ۱۰۱ روستا و ۱۷ شهر دارای بافت تاریخی داریم، اما سرمایه گذاریها در مشهد انجام میشود. ابوالفضل مکرمی فر مدیرکل
به گزارش خواف نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: تمرکزسرمایه گذاری درمشهد مبتنی برنیازسنجی و امکان سنجی نبوده است ؛ با وجود اینکه ۱۰۱ روستا و ۱۷ شهر دارای بافت تاریخی داریم، اما سرمایه گذاریها در مشهد انجام میشود.
ابوالفضل مکرمی فر مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در همایش بررسی راهکارهای تمرکززدایی سرمایه گذاری گردشگری از مشهد که هم زمان با نمایشگاه گردشگری مشهد برگزار شد، گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد واحدهای اقامتی کشور در مشهد قرار دارد واز ۲۸۰ طرح تاسیسات گردشگری حدود ۷۰ درصد آنها در این شهراست.
وی یاد آورشد: با وجود این که بناهای تاریخی زیادی در استان وجود دارد و ۱۰۱ روستا و ۱۷ شهر دارای بافت تاریخی داریم، اما سرمایه گذاریها در مشهد انجام میشود.
مکرمی فربا اشاره به تغییر رویکرد و احیای بافتهای تاریخی روستاها و شهرها استان و نتایجی که این اقدامات داشته است، ادامه داد: درزمان انجام مطالعات مقدماتی بافت تاریخی روستای ریاب گناباد، برخیها میراث فرهنگی را تحت فشار قرار میدادند که بنای تاریخی آنها را ۲۰ تا ۳۰ میلیون خریداری کنیم و راضی به احیای بافت نبودند، اما اکنون با راه اندازی اقامتگاههای بوم گردی دیگر حاضر به فروش خانههای تاریخی خود نیستند.
وی افزود: در روستای ریاب گناباد ۹ اقامتگاه بوم گردی مجوز فعالیت گرفته اند و با توجه به ثبت جهانی قنات قصبه گناباد رونق خوبی هم دارند، هم چنین در خواف نیز این گونه است و بوم گردی پوریعقوب خواف تا چند ماه دیگررزرو شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تاکید کرد: هدف این است که راهکارهایی را برای فرصتهای سرمایه گذاری در شهرستانها و تمرکز زدایی از مرکز استان انجام دهیم.
مکرمی فر افزود: بوم گردیها در روستاها اشتغال ایجاد میکند و مهاجرت کمتر میشود و ماندگاری زائر در شهرستانها و درنتیجه استان بیشتر میشود.
وی گفت: در خراسان همه سرمایه گذاریها در مشهد متمرکز شده است در حالی که در تربت جام مجموعه تاریخی شیخ جامی ظرفیت جهانی شدن را دارد و پرونده آن در حال تهیه برای ثبت جهانی است، هم چنین برج رادکان چناران یا نیشابور این گونه است.
مکرمی فر با بیان این که باید با امکان سنجی و نیازسنجی سرمایه گذاریها به سمت شهرستانهای پیرامونی استان هدایت شوند، اظهار کرد: این سرمایه گذاری تنها در یک مجموعه تاریخی و طبیعی نیست، بلکه در کارگاههای صنایع دستی نیز این گونه است.
وی افزود: حدود یک ماه قبل از سند ثبت ملی بسک به عنوان روستای ملی صنایع دستی رونمایی شد، در این روستا ۹۲ خانواده به ابریشم کشی مشغول هستند؛ در این روستا تولیدات اش یک روزهم در انبارهایش نمیماند و تولیدات ابریشم در این روستا را پیش خرید میکنند و قبل از تولید هزینه اش را دریافت میکنند.
وی هم چنین با اشاره به روستای بزد تربت جام گفت: در روستای بزد تربت جام تمام مردم روستا پارچه بافی میکنند، این روستا ۱۲۰۰ کارگاه پارچه بافی دارد؛ که همه تولید آنها پیش فروش میشود.
مکرمی فرافزود: سرمایه برای کارگاه پارچه بافی ۳ میلیون تومان است، هزینه تمام شده هر متر ۷ هزار تومان و فروش هر متر ۱۷ هزار تومان است.
وی ادامه داد: هم چنین در شهرستان فیروزه معدن اش حدود ۲ کیلومتر عمق دارد و این معدن ریل گذاری شده است و آب و واگن و چارسوق دارد و همه ظرفیتهای لازم برای گردشگری ژئو توریسم را دارد؛ و اگر چه میتواند درآمد گردشگری آن از برداشت بالاتر باشد.
وی یادآور شد: فاصله این معدن از نیشابور ۱۷ کیلومتراست، ولی ۲ کیلومتر جاده اش خاکی است؛ هم چنین درنزدیکی معدن محلی برای فروش ندارد که برنامه ریزیهایی برای رفع این چالشها در حال انجام است.
وی گفت: کاروانسرای مهر سبزوار تاکنون ۳ بار مناقصه واگذاری آن فراخوان شده است، اما متقاضی نداشته است در حالی که سالانه ۹ میلیون مسافر از جاده کنار آن عبور میکنند؛ این فرصت سرمایه گذاریها باید احیا شود.
وی تصریح کرد: در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکنون نتوانستیم امکان سنجی درستی انجام دهیم تا ظرفیتها و قابلیتها را از مرکز به شهرستانها تعمیم دهیم، امیداوریم این همایش منشاء و راهکاری برای تمرکززدایی از مرکز به شهرستانهای استان باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0