کد خبر : 351
تاریخ انتشار : یکشنبه 28 مرداد 1397 - 12:09

کتاب غذاهای محلی خواف منتشر شد

کتاب غذاهای محلی خواف منتشر شد

کتاب غذاهای محلی خواف نوشته سرکارخانم نیلوفر احراری از سوی نشر اخترنگار منتشر و روانه بازار شد. این کتاب به معرفی، مواد لازم و طرز تهیه 15 نوع غذای محلی شهرستان خواف پرداخته است. خانم احراری که دبیر ادبیات فارسی و از مدیران مدارس شهر خواف است در مقدمه این کتاب آورده است: « غذا

کتاب غذاهای محلی خواف نوشته سرکارخانم نیلوفر احراری از سوی نشر اخترنگار منتشر و روانه بازار شد. این کتاب به معرفی، مواد لازم و طرز تهیه 15 نوع غذای محلی شهرستان خواف پرداخته است. خانم احراری که دبیر ادبیات فارسی و از مدیران مدارس شهر خواف است در مقدمه این کتاب آورده است:

« غذا بزرگترین عامل تندرستی است. معمولا غذاهای محلی هر منطقه متناسب با شرایط و خصوصیات و احتیاجات جسمی و روحی مردم هر منطقه تطابق داشته و تهیه می‌شده است. نظر به اهمیت تهیه خوراک ، باید غذایی خورد که سالم، در دسترس، تازه و از لحاظ مواد معدنی و دارا بودن ویتامین ارزشمند باشد. غذای منطقه ما اکثراً از دانه های کشاورزی و شیر تهیه می شده است که خود می دانید شیر مهمترین مایع غذایی در اکثر منطقه هاست. ولی متأسفانه با توجه به دارا بودن مواد  انرژی زا و مواد ازت دار و کلسیم و … دارد به فراموشی سپرده می شود.  به یاد دارم که نزدیک نوروز همه شور و حال دیگری داشتند خود سبزه می انداختند، تخم مرغ رنگ می کردند، کُلُمبِه ( کلوچه قندی ) درست می کردند، سمنو می پختند، آجیل هایی که محصول باغ های خودشان بود شور می کردند و خشکبار منطقه را برای پذیرایی از مهمان آماده می کردند. اکثراً روز های اول فروردین را هم به دشت و صحرا رفته و در همان جا با جمع آوری هیزم به پخت غذا خصوصا غذاهای محلی می پرداختند و می گفتند و می شنیدند. اما حالا         می بینیم آن شور و حال قدیم، دیگر به چشم نمی خورد، حتی سبزه را از بازار می خرند و …

برآن شدم با آنکه خود تجربه کمی از غذاهای محلی دارم با کمک مادرم حداقل غذاهایی را که می شناسم به دیگران نیز معرفی کنم تا آن هم به طور کامل به تاریخ نپیوندد. حتماً شنیده اید که مردمی که خود زراعت و دامپروری می کنند با هر حرکت، خداوند صد برابر رحمت خود را قرینشان می سازد. اما امروز کو حرکت و دریغ از یک رحمت. حال جوانان پس از درس خواندن، دنبال میزی می گردند ولی میز را که نمی یابند، هیچ کشاورزی و دامپروری را هم چون در شأنشان نمی بینند، از بین می برند و خواه ناخواه غذاهای محلی نیز در کنارشان از بین می رود. دوستی می گفت : « هرگز آموخته ها و فرهنگ منطقه ای و محلی خود را از فرزندانتان دریغ نکنید ». شاید این تنها چیزی باشد که بتواند به آنان اصالت بخشد.»

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.