شهید مدرس به روایت تصویر
آيتالله سيدحسن مدرس پس از تحمل 9 سال زندان در خواف، سرانجام در شهرباني كاشمر به طرز دلخراشي به شهادت رسيد. روز شهادت ايشان بر اساس مصوبه سال 1372 مجلس شوراي اسلامي، روز «مجلس» نامگذاري شد. آیتالله سید حسن مدرس در سال ۱۲۴۹ شمسی در شهرستان زواره از توابع اصفهان متولد شد و در شش
آيتالله سيدحسن مدرس پس از تحمل 9 سال زندان در خواف، سرانجام در شهرباني كاشمر به طرز دلخراشي به شهادت رسيد. روز شهادت ايشان بر اساس مصوبه سال 1372 مجلس شوراي اسلامي، روز «مجلس» نامگذاري شد.
سیدحسن مدرس تحصیلات خود را در اصفهان نزد علامه شیخمرتضیریزی و در سامرا و نجف نزد مراجعی، چون میرزای شیرازی، آخوند خراسانی و سیدمحمدکاظم یزدی آموخت و در سال ۱۳۰۸ خورشیدی مورد سوء قصد عوامل رضاخان قرار گرفت که از ترور جان سالم به در برد، مدرس در جریان قیام نورالله نجفی اصفهانی در دی ماه ۱۳۰۵ خورشیدی در قم علیه اقدامات رضا شاه از وی حمایت کرد.
رضاخان در طی برگزاری انتخابات مجلس هشتم شورای ملی با مداخله آشکار در انتخابات و حذف آرای شهید مدرس اجازه نداد وی به مجلس راه یابد و سپس ۱۶ مهر ۱۳۰۷ مدرس را دستگیر و به دامغان، مشهد و سپس به خواف تبعید کرد.
آرامگاه این شخصیت برجسته عالم سیاست و دیانت در کاشمر یکی از شهرهای استان خراسان رضوی واقع شده است.
حضور و مبارزات خستگیناپذیر شهید آیتالله سیدحسن مدرس در مجلس شورای ملی علیه استبداد و استعمار باعث شد تا مجلس شورای اسلامی براساس مصوبهای در سال ۱۳۷۲ خورشیدی، ۱۰ آذر، سالروز شهادت این مجاهد نستوه و اسطوره بزرگ حقمداری و ظلمستیزی را به عنوان روز مجلس نامگذاری کند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0